Biome platobné možnosti

Chilli papričky na chudnutie

Capsicum annuum je latinský názov pre všetky druhy papriky. Každá paprika obsahuje určité množstvo kapsaicínu, čo je látka, ktorá dodáva pálivým paprikám ich štipľavú chuť. Oboje, sladké aj štipľavé papriky, vám pomôžu pri úbytku hmotnosti a telesného tuku.

Menej telesnej hmotnosti a tuku

Sladké papriky, niekedy nazývané aj jemné papriky, zahŕňajú papriky akejkoľvek farby. Tieto papriky vám môžu pomôcť pri znížení telesnej hmotnosti a celkových hladín tuku. Odborníci zistili, že pravidelná konzumácia sladkej červenej papriky počas dvoch týždňov viedla k zníženiu telesnej hmotnosti a naberaniu telesného tuku. Výsledkom testov bolo, že tieto červené papriky môžu byť prospešné kvôli reakcii sympatetického nervového systému. Účinok by však pri použití iného druhu červenej papriky nemusel byť rovnaký.

Spotreba kalórií a kapsaicín

Vedci skúmali vplyv zložky kapsaicínu, kapsaicínoidu, na schopnosť regulovať konzumáciu kalórií. Zistili, že užitie 2,5 miligramu kapsaicínoidov zredukovalo celkové množstvo skonzumovaných kalórií z jedla. Výsledkom je, že pridanie kapsaicínu do vášho jedálnička môže pomôcť s manažmentom hmotnosti, pretože znižuje celkový príjem kalórií. Treba však uskutočniť ešte ďalšie dlhodobé štúdie.

Vzpruha pre váš metabolizmus

Kapsaicín je najaktívnejšia zložka v štipľavej paprike, ako je kajenská paprika, a je spájaná s mnohými prínosmi pre chudnutie, vrátane oxidácie tuku a výdaj energie. V jednej štúdii účastníci konzumovali 2,6 miligramov kapsaicínu každých 36 hodín počas 144 hodín. Výskumníci zistili, že konzumácia kapsaicínu viedla k vyššej oxidácii tuku po jedle a potlačovala spomalenie metabolizmu, ktoré sa zvyčajne vyskytuje pri diéte s obmedzeným príjmom kalórií. Doplnok s kapsaicínom nemal žiadny negatívny vplyv na tlak krvi. A hoci výskum ohľadom podpory metabolizmu a spaľovania tukov vďaka kapsaicínu je sľubný, je potrebné uskutočniť ešte ďalšie štúdie.

Príjem zeleniny a vláknina

Paprika je na vlákninu bohatá a zatiaľ čo pálivé papriky ľudia jedia iba zriedkavo, jemné a sladké papriky sa jedia v oveľa väčšom množstve. Jedna šálka nakrájanej zelenej papriky obsahuje tri gramy vlákniny a iba tridsať kalórií. Odporúčaná dávka vlákniny je 20 až 35 gramov. Jedna šálka zelenej papriky vám dodá 7 až 13% odporúčanej dennej dávky vlákniny. Odporúča sa zjesť dve až tri šálky zeleniny denne, a to ako súčasť zdravého stravovania, ktoré je pre dlhodobé zníženie hmotnosti veľmi dôležité.

Súvisiace produkty

star_border star_border star_border star_border star_border
star star star star star
92 hodnotení
Akcia -30%
45,00 € 31,50 €
Tabletky na chudnutie Oxotrin 60tbl.
Tabletky Oxotrin 530mg. | Zdravé chudnutie | Metabolizmus | Spaľovanie tukov | Bez jojo efektu

Odporúčané čítanie z knižnice